
Ik vond dat het tijd was voor een lekker zelfgebakken koekje. In het boek "Echt lekker eten met een voedselintolerantie" (van Pippa Kendrick) vond ik een basisrecept waarmee je zelf alle kanten op kon variëren. Ik heb er mijn amandelkoekjes op gebaseerd - met amandelpasta en amandelstukjes.
De koekjes waren heerlijk, een beetje zanderig zoals sprits, maar heel smaakvol. In het recept stond dat ze maar één dag goed bleven, maar deze versie was na verschillende dagen nog steeds lekker.

125 gram zuivelvrije margarine (bijv. Blue Band)
(op kamertemperatuur)
75 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram glutenvrije bloem (bijv. van Doves Farm)
75 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bijv. van Doves Farm)
2 eetlepels amandelpasta
50 gram geroosterde amandelen, grof gehakt
18 garneeramandelen
mespunt zout (dat zegt Pippa Kendrick niet, dat zeg ik)
Verwarm de oven op tijd voor op 170 graden / gasstand 3.
Prak margarine en suiker stevig door elkaar.
Meng met de overige ingredienten.
Verdeel het deeg in 18 balletjes.
Leg er 9 op een bakplaat, en druk ze met een longdrinkglas plat (met een stukje bakpapier ertussen!).
Druk er zachtjes een garneeramandel in.
Bak tot ze goudbruin beginnen te worden. Volgens het boek duurt dat 15-17 minuten, maar mijn heteluchtoven had 25 minuten nodig op 160 graden.
Laat ze vijf minuten op de bakplaat liggen, en verplaats ze dan voorzichtig naar een rooster.
Bak de andere 9.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten