Pannenkoeken zijn een uitdaging als je zonder melk, ei en gluten moet eten. De ingrediënten uit het gewone recept gewoon vervangen door melkvervanger, eivervanger en glutenvrij meel - dat werkt niet. Dat heb ik gemerkt. De pannenkoeken gaan dan kapot en worden niet goed gaar.
Wat wel werkt, is het recept van "Meer dan glutenvrij". Hierin vervangt Ingrid Kooijman het ei door ... knijpfruit. Lees het zelf maar:
https://meerdanglutenvrij.nl/pannenkoeken-glutenvrij-eivrij-en-melkvrij/
Op VeganChallenge kun je lezen:
"Eén ei kun je vervangen door 50 gram appelmoes of een halve, liefst goed rijpe, gepureerde banaan. In hartige gerechten kun je in plaats van één ei
50 gram tomatenpuree, aardappelpuree of pompoenpuree gebruiken, maar
ook 2 eetlepels maïzena, aardappelzetmeel of kikkererwtenmeel gemengd
met 2 eetlepels water."
In dit blog leg ik mijn ontdekkingstocht vast sinds ik glutenvrij en koemelkvrij moet eten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bessen-kwarktaart zonder melk en gluten
Deze kwarktaart met blauwe bessen bevat geen melk en gluten, maar wel ei, soja en gelatine. Hij is fris, licht en zacht-zoet van smaak, e...
-
Kijk! Borrelnootjes zonder pinda, van kikkererwten, zout, specerijen en wat kokosvet. Volgens het recept van Eat.Pure.Love . En dan te bed...
-
Nu iedereen hier binnen zit in coronatijd, maken mijn huisgenoten elke dag voor hun lunch lekkere tosti's, gebakken eieren, etc. Om voor...
-
Toen ik half december de uitslag kreeg van mijn allergie-test, dacht ik gelijk aan kerstbrood en oliebollen. Geen gluten, geen melk en geen ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten