Als het kerst is, eten wij na de kerkdienst altijd taart. Bij wijze van verjaardagstaart. De appeltaart die ik altijd maak, bevat boter, melk, ei, speculaasjes, bloem... en ik ben er nog niet aan toe die aan te passen.
Daarom heb ik gezocht naar een eenpersoonsgebakje dat ik makkelijk in elkaar kon zetten voor mezelf. En dat is gelukt!
In het boek "Natuurlijk lekker bakken" van Monique van der Vloed vond ik instructies om een deegbodempje te maken, dat je met fruit kan vullen. Ik heb er zout en suiker aan toegevoegd en het resultaat was prima.
Voor twee bakjes van zo'n 10 cm doorsnee:
60 gram glutenvrije meelmix
mespuntje zout
2 eetlepels kokosvet
ijskoud water
een eetlepel suiker
Kneed het tot een deeg.
Vul er twee taartvormpjes van 10 cm doorsnee mee.
Maak een mooie opstaande rand.
Zet een poosje koud.
Bak 20 minuten op 200 graden.
Blind bakken is niet nodig bij dit deeg.
Nadat ze afgekoeld waren, heb ik er wat vanille-sojavla van Alpro in gedaan, een laagje aardbeien, en de plantaardige spuitroom van de Albert Heijn. Wat chocoladebrokjes van LaPlace - en klaar.
Het was heerlijk! De volgende keer vervang ik een deel van het meel door notenmeel.
In dit blog leg ik mijn ontdekkingstocht vast sinds ik glutenvrij en koemelkvrij moet eten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bessen-kwarktaart zonder melk en gluten
Deze kwarktaart met blauwe bessen bevat geen melk en gluten, maar wel ei, soja en gelatine. Hij is fris, licht en zacht-zoet van smaak, e...
-
Kijk! Borrelnootjes zonder pinda, van kikkererwten, zout, specerijen en wat kokosvet. Volgens het recept van Eat.Pure.Love . En dan te bed...
-
Nu iedereen hier binnen zit in coronatijd, maken mijn huisgenoten elke dag voor hun lunch lekkere tosti's, gebakken eieren, etc. Om voor...
-
Toen ik half december de uitslag kreeg van mijn allergie-test, dacht ik gelijk aan kerstbrood en oliebollen. Geen gluten, geen melk en geen ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten